Jdi na obsah Jdi na menu
 


            

Co je parafín

 Parafín je speciální vosk získaný z ropy a obohacený o vitamín E. Používá se k léčebným i kosmetickým účelům. Vyniká svou schopností zadržovat teplo. Parafín prohřívá, uvolňuje, zvyšuje krevní oběh a otevírá póry. Jeho účinky jsou zdravotní i estetické.   Použití parafínu:
choroby pohybového aparátu 
chronická revmatoidní artritida, choroby drobných kloubů končetin
zhrublá, mozolovitá, suchá nebo popraskaná pokožka rukou či nohou

Během působení parafínu dochází k uvolnění svalů a kloubů a právě proto se parafínové zábaly používají jako součást rehabilitační léčby. Jedná se v podstatě o lokální termoterapii (teploléčbu), která se běžně aplikuje i v lázních a rehabilitačních zařízeních. Zvýšením prokrvení kůže lépe absorbuje minerály obsažené v parafínu.

 

 

Parafínový zábal jako kosmetická kúra

Parafínové zábaly se používají také v kosmetickém průmyslu pro výživu a zjemnění kůže rukou, loktů, kolen a chodidel. Mezi nejoblíbenější patří zábaly rukou.

 

Teplý parafínový zábal na ruce

 

Parafín je vhodný zejména v chladných obdobích, ale také když chcete svým rukám dopřát péči a sobě relaxaci.
Celá kúra zanechá ruce hladké, jemné, vyživené a zbavené odumřelých buněk. Zejména na podzim a v zimě podstupují naše ruce zátěžovou zkoušku - chladné počasí, mráz a následně suchý vzduch v místnostech pokožku rukou vysušují, je pak zarudlá, vrásčitá a v krajních případech popraskaná. Parafín pokožku vypíná a vrací ji pevnost a pružnost.   Aplikace parafínového zábalu
Ruce se nejprve desinfikují, Poté se ruce ponořují do horkého parafínu - alespoň 2x, zabalí se do igelitových rukavic a froté rukavic, aby teplo nevyprchalo. Necháme působit cca 15 - 20min. Po sloupnutí parafínu se na ruce jemnou masáží nanese výživný krém, popř. olej na nehtovou kůžičku.

 

Jak často docházet na parafínové zábaly


Četnost návštěv je čistě na Vás. Kúra by se ale měla opakovat cca každý měsíc.
Noste v zimě teplé rukavice, prospěje to jak pokožce rukou tak Vašim nehtům, které se vlivem mrazu stávají křehké.

Cena 150 Kč / 20 min.